tisdag 17 september 2013

Roadtrip-projekt: Torgvantar

Åkte en sväng på en liten tur till Borgå med Joanna bakom ratten. Hade fyndat några dagar innan dels en underbar pink pashminahalsduk åt mig och ett lite mörkare pink garn i Novitas Isoveli. Jag fryser ofta, och gillar att gå med sk torgvantar, som håller handled och händer varma, men lämnar fingrarna fria.
Så när vi stack iväg började jag och kom hem på eftermiddagen med en och en halv vante klar och stickade färdigt samma kväll. 

Mudden stickade jag lite "vriden" för att få den lite udda.

Torgvantar

Lägg upp 40 m på 4½ strumpstickor med Novita Isoveli. Sticka 1 rät, 1 avig, 1 vriden rät (sticka i bakre maskbågen), 1 avig, upprepa. Upprepa i 18 v.
Ta ihop 2 m per sticka, så att du har kvar 32 m. Sticka rätstickning i 4 v. 
Lägg till i början av första stickan 1 m, sticka 1 m, och lägg till 1m. Sticka vanligt i 2 v. Lägg till i början av första stickan 1 m, sticka 3 m, och lägg till 1 m. Sticka vanligt i 2 v. Lägg till i början av första stickan 1 m, sticka 5 m, och lägg till 1 m.Sticka vanligt i 2 v. Lägg till i början av första stickan 1 m, sticka 7 m, och lägg till 1 m.Sticka vanligt i 1 v. Maska av de 9 maskorna och i följande varv lägger man till en maska ovanför tummen och fortsätter i 15 v med slätstickning. Maska av.

Sticka en likadan till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar